Μόλις εντόπισα δημοσιευμένη μεταπτυχιακή διατριβή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με το πρόβλημα των αφλατοξινών στα ελληνικά κελυφωτά φιστίκια στη διεύθυνση:
http://dspace.aua.gr/xmlui/bitstream/handle/10329/73/Georgiadou.pdf?sequence=1
Σας ευχαριστούμε όλους τόσο για τη δουλειά σας όσο και για την δωρεάν διάθεσή της.
Τα πρακτικά συμπεράσματα που συγκράτησα είναι:
- ο μύκητας είναι παντού στο χωράφι
- τα περιποιημένα κτήματα (χωρίς εντιομολογικές προσβολές) είναι λιγότερο μολυσμένα
- συγκομιδή όσο το δυνατόν νωρίτερα μετά την ωρίμανση των φιστικιών.
- καλύτερα ξήρανση σε ξηραντήριο που γίνεται πιο γρήγορα και αποθήκευση σε θερμοκρασίες < 10 βαθμούς ή ακόμα καλύτερα σε ψυγείο 4- 6 βαθμούς και σχετική υγρασία < 70%.
- το αλάτι στο νερό πριν την ξήρανση δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα.
Αν έχετε όμως υπομονή καλύτερα να διαβάσετε την εργασία γιατί έχει και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Και πάλι ευχαριστώ στους συντελεστές της.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου