Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Απαντήσεις σε σχόλια φίλων που στάλθηκαν μέχρι τώρα.

Μόλις είδα με μεγάλη μου χαρά τρία νέα σχόλια τα οποία έπρεπε να ελέγξω πριν επιτρέψω να δημοσιευτούν. Το έκανα αλλά μετά δεν μπορούσα να βρω που δημοσιεύονται για να απαντήσω, γιατί πάνε στη σελίδα που αφορούν. Μέχρι να βρω έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο να μην τα ψάχνω όλα ένα ένα σκέφτηκα να τα συγκεντρώσω εδώ μαζί με κάποιες απαντήσεις - απόψεις - σχόλια, γιατί αυτό που γίνεται με τη ηλεκτρονική διαβούλευση που δεν παίρνεις καμία απάντηση δεν μου πολυαρέσει. (Τελικά βρήκα τρόπο εκ των υστέρων με το gadget "πρόσφατα σχόλια" που πρόσθεσα αριστερά).
Ας δούμε τα σχόλια που στάλθηκαν λοιπόν.

Ανώνυμος φίλος 14 Ιανουαρίου 2010 8:19 π.μ. ζήτησε ενημέρωση για τις τιμές κελυφωτού φιστικιού.
Κάνω ότι μπορώ. Αν εννοείτε τις τιμές λιανικής αυτό είναι κάτι που με απασχολεί όταν έρχεται η ώρα να πουλήσω τη δικιά μου παραγωγή και βλέπω τι τρέχει στα ράφια. Πληροφορίες για τις τιμές και την κατάσταση του αμερικάνικου και του Ιρανικού φιστικιού δημοσιεύονται κατά καιρούς μεταφράζοντας συγκεκριμένες σελίδες, Καλιφόρνια: http://skamberg.com/pistachios.htm και Ιράν: http://www.hasasco.com/reports.

Ανώνυμος φίλος ζήτησε στις 19 Ιουνίου 2010 7:19 π.μ. πληροφορίες  για το καμαροσπόριο
"Παρακαλειται οποιος παραγωγός μπορεί να ενημερώσει για την καμασπορία του φυστικιού αιγίνης, εχω μερικα δένδρα στην Αττική. το e-mail μου ειναι dctsitsis(ΠΑΠΑΚΙ)yahoo.gr.
Ευχαριστώ
"
Δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμες οδηγίες ή πληροφορίες και δεν απάντησα ακόμα. Θα το κάνω όμως κάποια στιγμή το χειμώνα όμως γιατί τώρα έχει δουλειά στο κτήμα τα απογεύματα.

Στην ίδια θέση άλλος φίλος σε σχόλιό του (25 Ιουλίου 2010 12:51 π.μ. ) μας ενημερώνει για τη συνδρομή του Δρ. Γ. Ζακυνθινού "20 eti syndromi stous paragwgous tis fthiotidas kai epistimonikow ypeythinos tou nomarxiakou programmatos gia to kamarosporio kai tis aflato3ine" και εκφράζει πικρία που δεν τον αναφέρουμε στο blog.
Έχω την εντύπωση ότι όσα ξέρω από και για το έργο του κ. Ζακυνθυνού τα έχω αναφέρει και αναδείξει. Τον πρωτοείδα και διάβασα το βιογραφικό του σε συνέντευξη στο Agronews. Δεν έχω εντοπίσει ακόμα λίστα με τις δημοσιεύσεις του. Παρακάτω θα δείτε ότι ο Δρ. Ζακυνθινός παρουσιάζεται με σχόλιό του. Αν έχετε πληροφορίες για το νομαρχιακό πρόγραμμα ευχαρίστως να το δημοσιεύσουμε.


Ανώνυμος 25 Ιουλίου 2010 12:40 π.μ. ρωτάει αν υπήρχε ελληνική παρουσία στο 5ο συνεδρίου ISHS – Sanliurfa – Turkey, Oct.06-10, 2009.

Ναι, στις περιλήψεις διαβάζω:
Varietal Pistacchio (Pistacia vera) Oil Profile – The Effect of Rootstock, G. Zakynthinos , T. Varzakas and I. Karnavas (σελ. 72). Δηλαδή, "Η επίδραση της ποικιλίας και του υποκειμένου στη σύσταση των ελαίων καρπού φιστικιάς".

GENETIC DIVERSITY AND RELATIONSHIPS AMONG PISTACIA SPECIES AND CULTIVARS, L. Pazouki, P. Salehi Shanjani, M. Hagidimitriou, S.M. Pirseyedi, M.R. Naghavi, D. Avanzato, R. Quarta, S. Kafkas, B. Ghareyazie, M.R. Ghaffari,
S.M. Khayam Nekoui and M. Mardi. Σχετικά την γενετική προέλευση των ποικιλιών.

και άλλα δυο ή τρία άρθρα για το αμύγδαλο.

Άρα στο φιστίκι έχουμε συμμετοχή  Βαρζάκα, Ζακυνθινού, από το ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Καρνάβα από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (σελ 72) Φθιώτιδας, και Χατζηδημητρίου από το ΓΠΑ (σελ 81), και στο αμύγδαλο Δρογούδι από το ΕΘΙΑΓΕ, (σελ 119 και 192) και Μετζιδάκης (σελ 192). (όλοι Δρ. εννοείται).

Να επισημάνω όμως ότι ίσως να με έχει τυφλώσει ο εμπειρισμός μου ή να με βαραίνουν τα χρόνια και να μη βλέπω τόσο μακριά, πάντως δεν βρίσκω καμία πρακτική εφαρμογή των εργασιών.  Τώρα θα μου πείτε "για αυτό τους πληρώνουμε και τους αξιολογούμε, αυτό κάνουν οι άνθρωποι". Πολύ σωστά!!.
Υπολογίζω όμως ότι αν δίναμε 10 λεπτά /κιλό παραγόμενου ελληνικού φιστικιού, δηλαδή στα 9.000.000 κιλά που λένε οι στατιστικές, για έρευνα = 900.000 €/χρόνο, θα μπορούσαμε να χρηματοδοτούμε 90 μεταπτυχιακούς φοιτητές (δίδακτρα δύο ετών + αναλώσιμα) ή 10 διδακτορικά (διάρκειας 4 χρόνων) το χρόνο;

Λίγο παρακάτω, 25 Ιουλίου 2010 12:35 π.μ.  ο Δρ. Γ. Ζακυνθινός, παρουσιάζεται, συγχαίρει και ευχαριστεί τους συντελεστές του blog.
Ευχαριστώ λοιπόν τον κ. καθηγητή και προσθέτω:
"Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το έργο σας και εύχομαι να καταφέρετε να παραμείνετε ενεργός κοντά στο ελληνικό κελυφωτό φιστίκι.
Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να διαδόσω τη δουλειά σας γιατί δεν βρίσκω στην αντίστοιχη σελίδα του ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ούτε το βιογραφικό ούτε τις δημοσιεύσεις σας.
Και πάλι ευχαριστώ και ελπίζω σε μια πιο ενεργή συμβολή σας στους σκοπούς αυτού του blog. "

Στο μεταξύ έχω άλλα τρια σχόλια στα οποία απάντησα μεν αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να δημοσιεύσω γιατί περιέχουν προσωπικά στοιχεία του αποστολέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου