Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δημόσιος απολογισμός για το 2ο (2010) Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας.

Ψάχνοντας στο Aegina Portal με λέξη κλειδί "φιστικιά" εμφανίστηκαν αρκετές παραπομπές. Μεταξύ αυτών και η ενημέρωση για τον απολογισμό του 2ου Φεστιβάλ Αίγινας.
Στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης πραγματοποιήθηκε λοιπόν, τον Ιανουάριο του 2011, δημόσιος απολογισμός για το Φεστιβάλ Φιστικιού 2010, που έγινε στο νησί στις 16 - 19 Σεπτεμβρίου 2010. Ο απολογισμός λέγεται ότι συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της Αίγινας. Αυτός είναι διαθέσιμος σε δύο μισάωρα βίντεο στη σελίδα του Aegina portal.

Έχοντας δεί τα δυο βίντεο χάρηκα για την καθόλα επιτυχή διοργάνωση και την διαπνέουσα αισιοδοξία στο νησί, επισημαίνω όμως την απουσία των υπευθύνων του αγροτικού συλλόγου (κ. Σταμπουλής, κ.α.) τόσο από το πάνελ όσο και από τους ομιλητές του ακροατηρίου (κάνω λάθος;). Με εντυπωσίασε επίσης ο λόγος και η σοφία του κυρίου από το ακροατήριο που μιλά στο δεύτερο βίντεο μεταξύ του 24ου και του 28ου λεπτού με θέμα την αυτονόμηση του θεσμού. Δυστυχώς ο μοντέρ του βίντεο δεν φρόντισε να βγαίνουν σε υπότιτλο τα ονόματα και οι ιδιότητες των ομιλητών, γιατί δεν είμαστε όλοι Αιγινήτες στο διαδίκτυο !!

Ευχαριστούμε θερμά τους παράγοντες της Αίγινας που μας κάνουν και πάλι κοινωνούς της εμπειρίας τους.

Καλό θα ήταν  επίσης κάποιος  κάπου να μας παρουσιάσει και τις παλαιότερες παρόμοιες προσπάθειες που αναφέρονται στο βίντεο και να τοποθετήσει τα αίτια της αποτυχίας τους.  Καλοδεχούμενες επίσης είναι και οι παρατηρήσεις - σχόλια των απανταχού Αιγινητών και μη, φιστικάδων και μη, που ενδεχομένως να επισκέφτηκαν το Aegina fistiki fest 2010.

Πολύ καλή παρουσίαση γίνεται επίσης και από τη Νέα Εποχή στη σελίδα Απολογισμός Φεστιβάλ: Λιγότερο από 10.000€ στοίχησε στον Δήμο της Αίγινας το Aegina Fistiki Fest.
Μας λύπησαν όμως τα γεγονότα που αναφέρονται σε δυο πιο πρόσφατες ανακοινώσεις που εντοπίσαμε στον ίδιο ιστότοπο και συγκεκριμένα η ανακοίνωση σχετικά με τον ορισμό των μελών της οργανωτικής επιτροπής του 3ου φεστιβάλ απο την δημοτική αρχή και η παραίτηση του αντιδημάρχου από την οργανωτική επιτροπή. Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου