Η υπουργός μας όμως με εξέπληξε:
"Μάλιστα, δήλωσε ότι προσωπικά ως εκπρόσωπος της Ελλάδας δεν θα μπορέσει να αποδεχθεί κανένα προϊόν που να φέρνει απλά την σήμανση «Ευρωπαϊκό Προϊόν», είτε κρασί λέγεται, είτε λάδι, είτε ζαμπόν, είτε γάλα, χωρίς να ξέρει από ποιο μέρος της Ευρώπης προέρχεται."
Να προσθέσω:
- "είτε κελυφωτό φιστίκι"
- από ποιό αγρόκτημα έχει παραχθεί (με αριθμό μητρώου, ιχνηλασιμότητα μέχρι τον αγρό δηλαδή)
- ποιά ήταν η χρονιά εσοδείας (για να ξέρουμε αν έχουν γίνει επεμβάσεις με φωσφίνες και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος παρουσίας αφλατοξινών ή ταγγίσματος)
- σε ποια κατηγορία ποιότητας κατατάσσεται (εφόσον μπορέσουμε να αναπτύξουμε ένα κοινό σύστημα ποιότητας για το φιστίκι, π.χ. ποικιλία - σχήμα, μέγεθος -τεμάχια ανά 100g-, καθαρότητα κελύφους, άνοιγμα, χρώμα ψίχας, λιαστό ή ξηραντηρίου, υγρασία, κ.α.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου