Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δύο αναφορές στο κελυφωτό φιστίκι στην AGRENDA 23-26 Δεκεμβρίου 2010

Το ελληνικό κελυφωτό φιστίκι, αναφέρεται σε δύο σημεία στην Agrenda 23-26 Δεκεμβρίου 2010.

Μια πρώτη αναφορά γίνεται στην παρουσίαση της εταιρείας επεξεργασίας ξηρών καρπών μεταξύ των οποίων και ελληνικού κελυφωτού φιστικιού με την επωνυμία Perle και έδρα στην Δράμα, την οποία μπορεί κανείς να δει και στη σελίδα www.perle.gr

Η δεύτερη αναφορά γίνεται σε άρθρο με τίτλο "Οι Ρώσοι ψηφίζουν ελληνικά" όπου διαβάζουμε  "....στην Αθήνα, ο κ. Νικολάγιεφ έδωσε έμφαση στο ότι στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Ρωσίας <<υπάρχει φέτα, αλλά γερμανικής παραγωγής καθώς και φιστίκια από την Τουρκία και το Ιοάν, ενώ τα ελληνικά που δεν συγκρίνονται σε ποιότητα σπανίζουν»". (υπογραμμισμένο με κόκκινο στην επόμενη εικόνα)


Ευχαριστούμε για το "δεν συγκρίνονται σε ποιότητα" που μας τιμά  και θα προσπαθήσουμε να το διατρήσουμε.

Τώρα γιατί δεν φτάνουν στην ρωσική αγορά, δεν ξέρω. Πάντως εγώ τα φιστίκια μας τα δίνω σε όποιον μπορεί να τα πληρώσει 6 €/kg χύμα σε τουβάλια 35 κιλών, 6.66 €/kg καθαρισμένα με το χέρι (από ξένες ύλες, σπασμένα και χρωματισμένα) σε σακουλάκια διαφανή θερμοκολημμένα των  750 g   (αξίας 5€/τεμ) και 7,69 €/kg καθαρισμένα με το χέρι ψημένα και αλατισμένα σε σακουλάκια διαφανή θερμοκολημμένα των 650 g (αξίας 5 €/τεμ) και δόξα το θεό υπάρχουν αρκετοί που μπορούν ακόμα να τα αγοράσουν. Αν είναι έλληνες, ρώσοι, κινέζοι, κ.α δεν έχω κανένα πρόβλημα. 
Με τις καρακάξες, καλιακούδες και κοράκια όμως έχω μεγάλο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου