Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Κελυφωτό φιστίκι ΗΠΑ: Δεκέμβριος 2009 (νέα ενημέρωση 08/01/2010)

Στο τέλος της ενημέρωσης Δεκεμβρίου 2009 των Nichols Farms προστέθηκαν τα εξής:
Οι εξαγωγές (τον Δεκέμβριο) ήταν πολύ ισχυρές. Οι αποστολές για την Κίνα και το Χόνγκ Κόνγκ ανέβηκαν 41% σε σχέση με πέρισυ. ενώ οι αποστολές στον υπόλοιπο κόσμο μειώθηκαν ελαφρά. Η αύξηση των εξαγωγών στην Κίνα δεν είναι έκπληξη. Καθώς η Κίνα προσπαθεί να αυξήσει την εγχώρια αγορά της, αγοράζει μεγαλύτερες ποσότητες από μια ποικιλία τροφίμων. Πιο αξιοσημείωτη σε σχέση με το κελυφωτό φιστίκι είναι η αύξηση των εξαγωγών αμυγδάλου προς την Κίνα αυτήν την χρονιά. Οι εξαγωγές αμυγδάλου προς την Κίνα αυξήθηκαν 65% σε σχέση με πέρισυ, on a par με τις αυξημένες εξαγωγές κελυφωτού φιστικιού.
....(ευχές).

Προηγούμενο κείμενο
Ο μηνιαίος αριθμός "καραβιών" είναι μέσα στις προβλέψεις και οι αποστολές φιστικιών τον Νοέμβριο συνέχισαν την πολύ γρήγορη τάση, τόσο στις εσωτερικές αγορές όσο και στο εξωτερικό. Αυξήσεις των τιμών ακολουθούν τον μεγάλο αριθμό αποστολών. Οι αιτήσεις για νέες πωλήσεις μειώνονται καθώς οι περισσότεροι πελάτες κάλυψαν τις μικροπρόθεσμες ανάγκες τους.
Οι εγχώριες αποστολές έχουν αυξηθεί κατά 17% σε σχέση με πέρισυ. Φαίνεται ότι οι δυνατές προσπάθειες προώθησης  αύξησαν την προώθηση από το εμπόριο λιανικής για το 4ο τρίμηνο. Τα επίπεδα τιμών στην εσωτερική αγορά ακολουθούν τις τιμές εξαγωγών. Οι τιμές της ψίχας ειδικότερα ήταν εξαιρετικά δυνατές και συνεχίζουν να αυξάνουν. Υπήρχαν περιορισμένα αποθέματα ψίχας και με κέλυφος (κλειστά, μικρά και μαύρα-κηλιδωμένα) αυτήν την περίοδο, και ως αποτέλεσμα, περιορισμένη διαθεσιμότητα ψίχας. Στην έλλειψη προστίθεται η απαίτηση από τους περισσότερους μεταποιητές να έχουν χύμα ψίχα παστεριωμένη πριν την αποστολή, κάτι που αυξάνει τον χρόνο επεξεργασίας. Η μεγαλύτερη δυσκολία συνεχίζει να είναι η έλλειψη διαθεσιμότητας.

Πηγή: Nichols Farms. Pistachios Update December 2009, (ενημέρωση: 8/01/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου