Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Το μεγαλύτερο κελυφωτό φιστίκι στον κόσμο

Στην αναζήτηση πληροφοριών για την κατάσταση με το νερό στην κύρια περιοχή παραγωγής κελυφωτού φιστικιού των ΗΠΑ, την κοιλάδα San Joaquin, από νωρίς σήμερα το πρωί, άνοιξα καμια 100στή σελίδες. Πάνω που άρχισα να μπερδεύμαι νάσου και η σελίδα που τα φώτισε όλα με μια άχρηστη πληροφορία.  "Εεε!! Είναι τρελοί οι άνθρωποι" είπα και σταμάτησα το ψάξιμο. Δείτε λοιπόν την "χρήσιμη" πληροφορία, ξέρεις καμια φορά, μπορεί να σας έρθει καμία καλή ιδέα.



Εκτός από την περιοχή της Καλιφόρνια όπου παράγεται το 98% του κελυφωτού φιστικιού των ΗΠΑ, μικρές ποσότητες παράγονται επίσης και λίγο νότιο-δυτικότερα προς το κέντρο των Η.Π.Α., την πολιτεία του Νέου Μεξικού. Εκεί στην κοινότητα (county) του Alamogordo, βρίσκεται λοιπόν και το μεγαλύτερο φιστίκι στον κόσμο ύψους 9 μέτρων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα γλυπτό κελυφωτό φιστίκι στην εκμετάλλευση του McGinn (7320 U.S. Highway 54-70 in Alamogordo, New Mexico).
Αυτή η τόσο "χρήσιμη" πληροφορία βρέθηκε σέ αυτήν την σελίδα http://ovis.ui.ac.id/wiki/Pistachios ενώ η εικόνα σε μεγαλύτερη ανάλυση βρίσκεται εδώ.


(Θα συνεχίσω με το νερό και το San Joaquin αργότερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου