Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010. Η ημέρα της φιστικιάς στη Visalia της Καλιφόρνια

Αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 ξεκινά στη Visalia της Καλιφόρνια η εθνική "Ημέρα της Φιστικιάς", θεσμός πια στις ΗΠΑ από το 1998. Πέρισυ,  2009 η ημέρα ήταν αφιερωμένη στο νερό ενώ το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 22 Δεκ. 2010: Σε αυτήν την σελίδα Πανεπιστημίου Καλιφόρνια υπάρχει λίστα με τις παρουσιάσεις και σύνδεσμοι στα αντίστοιχα αρχεία των παρουσιάσεων. Παρακάτω προσθέσαμε τους συνδέσμους στα αγγλικά κείμενα και σε όσα έχουμε αναρτήσει επεξεργασμένα εδώ στα ελληνικά.
  • Κατανόηση της εξάπλωσης του 2009 του προβλήματος της Botryosphaeria: καλλιεργητικές οδηγίες για το 2010. (Αγγλικό, ελληνικό)
  • Κατανόηση της αλατότητας και της επίδρασής της στην απόδοση των δένδρων φιστικιάς (Αγγλικό, Ελληνικό)
  • Naval Orange Worm: Παράγοντες που επηρεάζουν την επιβίωσή του, αποτελεσματικότητα των εντομοκτόνων και κύκλος ζωής (ανάπτυξη) του εντόμου. (Αγγλικό, Ελληνικό)
  • Ενημέρωση για τις νέες ποικιλίες φιστικιάς και τις φυτεύσεις. (Αγγλικό, Ελληνικό)
  • Διάγνωση και διαχείριση της ασθένειας Altenaria: Το πρόβλημα της ανθεκτικότητας. (Αγγλικό, Ελληνικό)
  • Η επίδραση του περιβάλλοντος στις υδατικές σχέσεις, παραγωγή και ποιότητα καρπών. (ΟΟΠΣ!! κρίμα, αυτό δεν υπάρχει στα αγγλικά)
  • Τα προβλήματα ασφάλειας τροφίμων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία φιστικιών. (Αγγλικό, Ελληνικό)
ΑΚΥΡΟ το "Ελπίζουμε να βρούμε καμία από τις παρουσιάσεις που θα γίνουν για να ανοίξουν και τα δικά μας τα μάτια." αφού ΒΡΗΚΑΜΕ

ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΣΤΙΚΙΑΣ
Σύμφωνα με το ημερολόγια της Γαλλικής Επανάστασης η ημέρα της φιστικιάς -"jour de la pistache"- ήταν η Sextidi 26 Brumaire. Brumaire ήταν ο δέυτερος μήνας του φθινοπώρου και η ημέρα έπεφτε συνήθως μεταξύ 22/24 Οκτωβρίου και 20/22 Νοεμβρίου. (πηγή).
Απλά το αναφέρω μη σας έρθει καμια έμπνευση από τα των ΗΠΑ και καμία καλή ιδέα από τα Γαλλικά.

Δείτε επίσης τα προγράμματα της Ημέρας της Φιστικιάς των προηγούμενων ετών:

5 σχόλια:

  1. gia tis times sto fistiki mporeis na mas enimeroneis????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνω ότι μπορώ. Αν εννοείτε τις τιμές λιανικής αυτό είναι κάτι που με απασχολεί όταν έρχεται η ώρα να πουλήσω τη δικιά μου παραγωγή και βλέπω τι τρέχει στα ράφια.
    Πληροφορίες για τις τιμές και την κατάσταση του αμερικάνικου και του Ιρανικού φιστικιού δημοσιεύονται κατά καιρούς μεταφράζοντας συγκεκριμένες σελίδες,
    ΚΑλιφόρνια: http://skamberg.com/pistachios.htm
    και Ιράν: http://www.hasasco.com/reports

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΦΥΣΤΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή κυρία/κύριε


    Έχω εργοστάσιο σπασίματος ξηρών καρπών. Εκτός από την διαλογή φιστικιού Αιγίνης σε ανοιχτά κλειστά, σπάω τα κλειστά φιστίκια Αιγίνης και ο παραγωγός εμπορεύεται την ψίχα του. Οι τιμές το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν μεγάλη αστάθεια και προφανώς οφείλεται στην αστάθεια της αγοράς. Αυτή την περίοδο θα με ενδιέφερε να αγοράσω φιστίκια Αιγίνης καθώς και να συνεργαστώ μαζί σας για το σπάσιμο των Φιστικιών Αιγίνης. Αν ενδιαφέρεται κάποιος ας επικοινωνήσει μαζί μου.

    Μακιν ξηροί καρποί
    Μακανίκας Ιωάννης
    1 χιλ Αλμυρού - Βόλου
    24220 26228
    6977567112
    www.makin.gr
    konmakin@mail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με τις οδηγίες κλαδέματος κοιτάξτε τη νέα ανάρτηση, ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΦΙΣΤΙΚΙΑΣ (Η Φιστικιά, Μπρουσοβάνας... (http://grfistiki.blogspot.com/2010/11/1986.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή