Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Τιμές κελυφωτού φιστικιού στα Super Market.

Μετά τα Aldi όπου "τσεκάρισα" τα Frank's Californian Pistachios που είχαν προσφορά (βλ΄εδώ), μου άρεσε και σήμερα έκανα βόλτα σε άλλα τέσσερα Super Market, Lidl, Βασιλόπουλο, Βερόπουλο και Carrefour Μαρινόπουλος.
Σας λέω τα συμπεράσματά μου πρώτα και αν θέλετε διαβάζετε και τη συνέχεια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
  • Για εσάς ή καλούς φίλους 
    • αν δεν βρείτε ωμό ελληνικό κελυφωτό από παραγωγό (6 € τα παίρνει ο έμπορος οπότε από 8 έως 9  €/κιλό λιανική στον παραγωγό είναι αξιοπρεπής τιμή για την πρόσθετη δουλειά που χρειάζεται) τότε πάρτε τα ωμά ελληνικά κελυφωτά alfanut από το Carrefour με 14,00 €/κιλό και ψήστε τα μόνοι σας.(δείτε πώς)
    • ή ψάξτε τα γνήσια Αιγινίτικα ψημένα και αλατισμένα με 19,36 €/κιλό στο Βασιλόπουλο 
    • ή τα άλλα ελληνικά κελυφωτά, στο Βασιλόπουλο με 16,30 €/κιλό ή στοAldi με 17,59 €/κιλό.
  • Για να βγάλετε κάποια υποχρέωση και να χορτάσετε στο απεριτίφ πριν καθήσετε καν στο τραπέζι, αγοράστε φθηνά Καλιφορνέζικα στο Aldi ή στο Carrefour ή στο Lidl (8 - 9 €/κιλό ψημένα και αλατισμένα)
  • Αν είστε ριψοκίνδυνα περίεργοι ΒΙΟ-πληκτοι, δοκιμάστε τα τούρκικα βιολογικά του Βερόπουλου με 21,60 €/κιλό, για να έχετε να λέτε. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ!!! ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ!!! ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΓΓΙΣΜΕΝΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΕΦΕΤ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Στα Lidl βρήκα μόνο Καλιφορνέζικο, ψημένο και αλατισμένο 500 γραμμαρίων, προς 8,98 €/κιλό. Παρασκευάζονται στις ΗΠΑ και συσκευάζονται στην Ε.Ε. για την Lidl Stiftung & Co.KG. και λήγουν 21/07/2010. Είναι μεγάλα (87 τεμάχια στα 100g) και είναι λίγο πιο καθαρά και νόστιμα από αυτά που πήρα προχθές προσφορά από το ALDI με 5,69 €/κιλό.




Ένα μεγάλο μπράβο στο Α-Β Βασιλόπουλος που είχε κυριολεκτικά απ'όλα:
  • Καλιφορνέζικο με 11,10 €/κιλό
  • Αιγίνης του Συνεταιρισμού και της σειράς "Ελληνική γη" ψημένο σε ωραία συσκευασία με 19,36 €/κιλό, (αυτά του συνεταιρισμού μου φάνηκαν πολύ αλατισμένα. Γιατί; Πολύ αλάτι βάζουν οι Αμερικάνοι γιατί τα Κέρμαν δεν τη γεύση που έχει το ελληνικό)
  • Ελληνικό Κελυφωτό από το Μαρκόπουλο ψημένο με 16,30 €/κιλό και ωμό με 15,50 €/κιλό,
  • Ψίχα κελυφωτού ψημένη και αλατισμένη  (της Cardico) με 22,4 €/κιλό (απο το σχήμα φαίνεται να ήταν από ελληνικό κελυφωτό, αλλά τωρα που είδα και το Τούρκικο δεν το λέω με σιγουριά)
Η αλήθεια είναι ότι είχε λίγο τσιμπημένο το αμερικάνικο σε σχέση με τους άλλους χωρίς να υπάρχει κάποια εμφανής διαφορά, αλλά αυτό ίσως να είναι και καλό γιατί έτσι μικραίνει η ψαλίδα με το ελληνικό και αυξάνονται οι πιθανότητες κάποιος να το προτιμήσει (έστω και σε μικρότερη συσκευασία). Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Στο Βερόπουλο τρελάθηκα. Είχε ψημένο και αλατισμένο Βιολογικό ΤΟΥΡΚΙΚΟ!!!! από την ΒΙΟ-VITA A.E.E., πιστοποιημένο από την ΒΙΟ Hellas με λήξη 9/10/2010 προς 21,60 €/κιλό. Δεν τα δοκίμασα ακόμα, αλλά έχουν το ίδιο σχήμα με τα ελληνικά μόνο που είναι πολύ μαυρισμένα, μικρά και όχι πολύ καλά ανοιγμένα. Αναρωτιέμαι τι πιστοποίησε η ΒΙΟ Hellas σε αυτή τη περίπτωση.
Ας τα δοκιμάσω και θα σας πω:
ΜΑΚΡΙΑΑΑΑ!!!! ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΓΓΙΣΜΕΝΑ (18/12/2009).

Στο ίδιο κατάστημα Βερόπουλο, είχε και Αμερικάνικο ψημένο και αλατισμένο χύμα προς 12,95 €/κιλό. Αν ο Βασιλόπουλος με 11,10 €/κιλό το αμερικάνικο συσκευασμένο είναι σχετικά  ακριβός τότε αυτοί εδώ το παράκαναν, και χύμα και ακριβότερο. Ελληνικό πουθενά στο Βερόπουλο. Κρίμα !!!

Στο Carrefour-Μαρινόπουλος είχα μια ευχάριστη έκπληξη. Εκτός από τα είδη που αναφέρω στο άρθρο Τιμές λιανικής κελυφωτού φιστικιού  από το CarrefourOnline  με τιμές 1 €/κιλό περίπου μεγαλύτερες (δηλαδή μεταξύ 8 - 9 €/κιλό) είχε και ωμό ελληνικό φιστίκι κελυφωτό alfanut συσκευασμένο (250 και 500  γραμμάρια) το οποίο βρισκόταν μπροστά-μπροστά στα νωπά προϊόντα, προς 14,00 €/κιλό, με εξαιρετική εμφάνιση. Όταν τα δοκιμάσω θα σας πω και για τη γεύση.

Τα επεξεργάζεται και συσκευάζει η Ι & Γ. Παπαδόπουλος και ΣΙΑ Ο.Ε., Λ. Τατοοίου 333, 13677 Αχαρναί Αττικής (τηλ. 210 80768444, 2106204783) και λήγουν στις 17/11/2010 (άρα εσοδείας 2009) Εύχομαι να μην της πήραν το κεφάλι για να βάλουν το προϊόν της στα ράφια τους. Η ποιότητα και η  τιμή πάντως είναι καλύτερη από αυτή του ωμού απο το Μαρκόπουλο (15,50 €/κιλό) που έχει ο Βασιλόπουλος, αλλά  η σειρά "Ελληνική Γη" του Βασιλόπουλου έχει πιο εντυπωσιακή συσκευασία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου